Rokkantsági ellátás vagy öregségi nyugdíj

Személyre szóló útmutatást nyújtok mobilon pár perc alatt a tényállás tisztázást követően díjmentesen. Ha nem oldható meg pár perc alatt, akkor számla ellenében megfizethető rehabilitációs szakértői tájékoztatásom írásban is pontos hivatkozásokkal.

Közérthetőség, szakmaiság, korrektség, megbízhatóság, rövid határidőn belül. “A legnagyobb hatalom az a képesség, hogy megalkossuk, amire legjobban vágyunk, és közben értéket teremtsünk mások számára.” ~ Tony Robbins Várom hívását, megkeresését, ami itt olvasható.

Az öregségi nyugdíj megállapításának feltétele (2012.01.01-jétől), hogy
– a kérelmező elérje a születési évének megfelelő öregségi nyugdíjkorhatárt, és
– legalább 20 év szolgálati idővel rendelkezzen.
Ha ez nem teljesül, de az öregségi nyugdíjkorhatárt elérve a kérelmező rendelkezik minimum 15 év szolgálati idővel, akkor öregségi résznyugdíjra jogosult. A szolgálati időbe beleszámítanak a biztosított foglalkozásban eltöltött időszakok, valamint egyes jogszabályok szerint elismert egyéb időszakok is, például a tanulmányi idő, a gyermekgondozás, a katonai szolgálat, stb. A nyugdíjkorhatár függ a születési évtől, és 2021-től kezdve mindenkire vonatkozóan 65 év

Az öregségi nyugdíj ügy kérelemre indul.
Illetékes: MÁK-NYUFIG (Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Postán: 1919 Budapest ill. Kormányhivatalok Nyugdíjbiztosítási Osztálya ill. Kormányablak továbbítja 3 napon belül az illetékes osztályra)
az öregségi nyugdíj ügyekben nyilatkoztatja írásban kérelmezőt, hogy a rokkantsági ellátás összegét vagy az öregségi nyugdíj összegét kéri, azonban előbb kérje a hivataltól, hogy tájékoztassa Önt (alapjog) az öregségi nyugdíj összegéről esetében, hogy ennek ismeretében dönthessen, hogy a rokkantsági ellátás mellett marad (viszont ez nem nyugdíj 2012.01.01-jétől, és ezért méltányossági nyugdíj emelést vagy nyugdíj segélyt sem kaphat, valamint külön körmányrendeletben minden évben rendelkeznie kell külön felsorolással az emeléséről, a felsorolásból nem mellőtve egy ellátást sem, amit átnevezett 2012.01.01-jén).

Ügyintézési határidő Ákr. 60nap.

Az öregségi nyugdíjra jogosító nyugdíjkorhatár az alábbiak szerint fokozatosan emelkedett:

1952. január 1-je előtt születettek esetében, a betöltött 62. életév,
1952 –ben születettek esetében, a betöltött 62. életév betöltését követő 183. nap,
1953-ban születettek esetében, a betöltött 63. életév,
1954-ben születettek esetében, a 63. életév betöltését követő 183. nap,
1955-ben születettek esetében, a betöltött 64. életév,
1956-ban születettek esetében, a 64. életév betöltését követő 183. nap,
1957-ben és később születettek esetében, a betöltött 65. életév.

Hivatkozás: 2011.évi CXCI.tv., 1997. LXXXI. tv. (Tny ) 1991. évi IV.tv.(Flt) 

2023. évi néhány sikeresen lezárt per rehabilitációs szakértői szakmai támogatásommal

  • Ismét pert nyertünk ügyfelemet segítve, visszanyertük a B2 helyett C2 rokkantsági ellátását 12 hónap alatt (-23-aug., okt. Veszprémi Törvénysz.), és ugyan ezen szakkérdésen alapuló megszüntetett özvegyi nyugdíját természetesen visszamenőleg is egy összegben soron kívüli kifizetéssel.
  • Ismét pert nyertünk ügyfelemet segítve, visszanyertük az egyetlen ellátását, ami biztosítást jelentett a munkaképtelen ügyfelemnek, a megszüntetett rokkantsági járadékát, 14 hó után (-23- okt. Debreceni Törvényszék).
  • Ismét pert nyertünk ügyfelemet segítve, B1 rehabilitációs ellátás helyett C2 rokkantsági ellátást 8 hónap alatt (-23- okt. Szegedi Törvénysz.).
  • Ismét pert nyertünk ügyfelemet segítve, visszamenőleges rokkantsági ellátás fizikai állapotjavulás nem történt perben 12 hó alatt(-23- jún. Főv. Törvényszék).
  • Ismét pert nyertünk ügyfelemet segítve, visszanyertük az özvegyi nyugdíját ezután B2 helyett C2 rokkantsági ellátást is 12 hó és 14 hó alatt(-23- ápr. júl. Főv. Törvényszék).
  • Ismét pert nyertünk ügyfelemet segítve, semmi ellátás helyett B2 rokkantsági ellátást 10 hónap alatt (-23- máj. Főv. Törvényszék).
  • Ismét pert nyertünk ügyfelemet segítve, B2 helyett C2 rokkantsági ellátást 20 hó alatt (-23- jún. Főv. Törvényszék).
  • Ismét pert nyertünk ügyfelemet segítve, B2 helyett C2 rokkantsági ellátást 12 hó alatt (-23- nov. Szegedi Törvényszék).

Keressen bátran!