Munkáltatóknak

Munkáltatóknak

Szükség lehet állandó rehabilitációs gazdasági menedzser szaktudásra, mivel a munkáltató számára a kellő időben a megfelelő jogszakmai ismeretek hiánya komoly anyagi veszteséggel, hátrányos anyagi-, jogi következménnyel járhat esettől és jogszabályoktól függően: Pl.

  • adatvédelmi jogszabályok megszegése esetén NAIH bírság 20millió euro is lehet,
  • esélyegyenlőségi jogszabálysértés esetén 200ezertől több millió Ft is lehet kártérítés,
  • munkavédelmi bírság 50ezerFt-10 millió Ft-ig,
  • munkaügyi bírság 30.000Ft-20millió Ft-ig is terjedhet, ennek mértéke függ: hány jogszabályi előírást sértettek meg, a jogsértés súlyától, mióta áll fenn a jogellenes állapot, hány munkavállalót érint, és hasonló kihágásért volt-e már a munkáltató elmarasztalva.
  • Nem sorolom a biztosítási-, adó-, egyéb kötelezettségekből adódó problémákat, hiszen a munkáltató köteles a munkavállalót a munkaszerződés, valamint a munkaviszonyra vonatkozó egyéb szabályok szerint foglalkoztatni.

Elkerülhető lenne a a jogkövetkezmény miatti veszteség, a profit, bevétel elmaradása az átfogó munkajogi-, társadalombiztosítási-, esélyegyenlőségi-, egyéb foglalkoztatást érintő jogszabályokat együttesen alkalmazó, általam összefüggéseit átlátó rehabilitációs gazdasági menedzser alkalmazásával.

Mivel a munkavállalók esetei és az ehhez kapcsolódó jogkövetkezmények sokrétűek, ezen összefüggéseket külön-külön és nem egységében ismer egy könyvelő vagy ügyvéd, jogász. HR vezető. Amely jogkövetkezmények folyton változnak, nem könnyű eligazodni benne, sem a megváltozott munkaképességű személyek és egyéb dolgozói kedvezmények, támogatások, foglalkoztatás-, munkafeltételek, a versenyképes foglalkoztatás témában, amely témákban rutinosan mozgok rehabilitációs jogi szakértőként. 5 perc alatt egy – egy alkalommal díjmentesen szakterületemen szakértői tájékoztatást nyújtok.

Forintosítható érték a speciális komplex szaktudás, innovatív, egyedi elem, amely a cég versenyképességét befolyásolja.
Szakmai honlapomon információt kap szakterületeimről.

A VERSENYELŐNY talán egyetlen tartós forrása az ember, és tanulási, fejlődési képessége. Az egyéni kompetenciák birtokában érhetők el a szervezeti célok.
A szellemi tőke a szervezet láthatatlan vagyona. anyagi-, szellemi-, kulturális többletet, és ezzel versenyelőnyt jelent a vállalkozás, a társadalom számára.

„Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; …. „~ John Donne

Bernáthné Székely Julianna
rehabilitációs gazdasági menedzser, rehabilitációs jogi szakértő
+36-20-420-20-39 julia.bernath@gmail.com; bernath.julia@versenykepesseg.eu