Nyitó-főoldal, REHABILITÁCIÓS JOGI SZAKÉRTŐ

Bernáthné Székely Julianna
rehabilitációs gazdasági menedzser, rehabilitációs jogi szakértő
+36-20-420-20-39 julia.bernath kukac gmail.com
 

 KÖSZÖNTÖM

rehabilitációs jogi szakértői honlapomon!
"Közérthetőség, korrektség, megbízhatóság,
gyors problémamegoldás"

FŐ PROFILOM:
- felülvizsgálati eljárások,
- ellátások eljárásai, közigazgatási eljárások,
- ebben a témában peres eljárások menedzselése,
- munkajog, társadalombiztosítási (Tb)jog, esélyegyenlőség,
- foglalkozási rehabilitáció koordinálása, összehangolása

MIÉRT keressen?

A megfelelő jogszakmai ismeretek hiánya gyakran komoly anyagi veszteséggel, hátrányos következménnyel járhat.
Elvesztette ellátását vagy csökkent az összege, ill. meg sem állapították, nem tudja mit, hogyan, hol, mikor tegyen?

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas csak a témában hiteles, megbízható szakmai támogatást nyújtani.

Magabiztossággal és rutinnak kezelem a speciális jogszakmai helyzeteket a különböző esetekben,
hogy érdemben, eredményesen vitatható legyen a jogszabályok alapján a szakvélemény aggályossága, amely alapján döntést hoz a hivatal, bíróság,
én rehabilitációs jogi szakértőként az objektív, egzakt átfogó ismeretekkel összefüggéséiben átlátom és megfogalmazom ügyében a teendőket, szakkérdést úgy, ahogy egy ügyvéd sem képes ezen átfogó szakismeretek, tapasztalatok nélkül különösen a 2012. óta szerteágazó jogszabályok együttes értelmezésével egészségtudományi-, pedagógiai-, gyógypedagógiai-, szociálpszichológiai-, jogi-, egyéb társadalomtudományi területek összefüggésében.

Fontosnak tartom, hogy a hozzám fordulók személyre szólóan választ kaphassak kérdéseikre, és a teljeskörű információk alapján hozhassák meg döntéseiket, amelyben színvonalas szakmai támogató segítséget nyújtok díjmentesen, menedzselem az eljárást.

Évtizedes gyakorlattal, átfogó ismeretekkel, végzettséggel, képzettséggel rendelkezem a témában, orvos-továbbképzéseken, a szakértők képzésében meghívott előadó voltam.

Úgy vélem, másoknak segíteni lehetőség.
„Minden új nap esélyt ad arra, hogy jobban éljünk, és jót tegyünk.” (L. Beran Jones)

HOGYAN keressen?

Budapesten személyesen megtalálható vagyok, ám országosan-. határon túlról is megkereshetnek, elektronikusan (email joganyagok átküldése), vagy mobilomon visszahívom készséggel, ill. skype, whatsapp.


MUNKAVÁLLALÓKNAK, ELLÁTÁSBAN részesülőknek:

Támogató közérthető rehabilitációs jogi szakértői tanácsadást nyújtok a tényállás tisztázását követően 5 perc alatt DÍJMENTESEN Pro bono (konzultáció: mit tehet, mi mit jelent, mik az alternatívák, őszintén esélyek, mit kell tenni a legjobb esély érdekében,...);

Kérésre készítek ezen speciális felülvizsgálati, ellátást érintő témákban fellebbezést, kereseti kérelmet, szakértői vélemény vitatását, észrevételt, nyilatkozatot, egyéb beadványt, felkészítem sorstársként és szakértőként, és menedzselem ügyét, mikor, mit, hogyan, hol,… megfizethető áron - joganyag terjedelmétől függően 5.000-25.000Ft - számla ellenében KORREKT szakértői támogatással.

Lényeges számomra, hogy ügyfeleim elégedettek legyenek, döntésükhöz teljes körű útmutatást nyújthassak.

A szakértői véleményen alapuló döntések érdemi vitatása, a jogszakmai vélemény megfogalmazására képes támogató speciális szaktudás különösen lényeges, értékes lehet ma,
mert „salátatörvénybe” csempészve és szakmai egyeztetés nélkül jelentős változtatásokat hajt végre a bírósági rendszeren 2020.03.31.után jelenlegi törvényhozás (212/2019.MK 2019.12.17. a 2019.évi CXXVII.tv. lásd Helsinki Bizottság véleménye: A polgárnak rosszabb lesz, hogy a kormánynak jobb legyen: https://hvg.hu/velemeny/20191202_A_jogkereso_polgarnak_azert_lesz_rosszabb_hogy_a_kormanynak_jobb_legyen 


MUNKÁLTATÓKNAK

5 perc alatt egy - egy alkalommal díjmentesen szakterületemen szakértői tájékoztatást nyújtok, de szükség lehet állandó rehabilitációs gazdasági menedzser szaktudásra, mivel
a munkáltató számára a kellő időben a megfelelő jogszakmai ismeretek hiánya komoly anyagi veszteséggel, hátrányos anyagi-, jogi következménnyel járhat esettől és jogszabályoktól függően.
Pl. adatvédelmi jogszabályok megszegése esetén NAIH bírság 20millió euro is lehet,
esélyegyenlőségi jogszabálysértés esetén 200ezertől több millió Ft is lehet kártérítés,
munkavédelmi bírság 50ezerFt-10 millióFt-ig,
munkaügyi bírság 30.000Ft-20millió Ft-ig is terjedhet, ennek mértéke függ: hány jogszabályi előírást sértettek meg, a jogsértés súlyától, mióta áll fenn a jogellenes állapot, hány munkavállalót érint, és hasonló kihágásért volt-e már a munkáltató elmarasztalva.
Nem sorolom a biztosítási-, adó-, egyéb kötelezettségekből adódó problémákat, hiszen a munkáltató foglalkoztatási kötelezettsége, hogy a munkavállalót a munkaszerződés, valamint a munkaviszonyra vonatkozó egyéb szabályok szerint köteles foglalkoztatni.

Elkerülhető lenne a a jogkövetkezmény miatti veszteség, a profit, bevétel elmaradása az átfogó munkajogi-, társadalombiztosítási-, esélyegyenlőségi-, egyéb foglalkoztatást érintő jogszabályokat együttesen alkalmazó, összefüggéseit átlátó rehabilitációs gazdasági menedzser alkalmazásával. Mivel a munkavállalók esetei és az ehhez kapcsolódó következmények különbözőek sokrétűek, ezen összefüggéseket külön-külön és nem egységében ismer egy könyvelő vagy jogász. és amelyek folyton változnak, nem könnyű eligazodni benne, sem a megváltozott munkaképességű személyek és egyéb dolgozói kedvezmények, támogatások, foglalkoztatás-, munkafeltételek, a versenyképes foglalkoztatás témában,
amely témában rehabilitációs gazdasági menedzserként otthonosan mozgok.

Forintosítható érték a speciális komplex szaktudás, innovatív, egyedi elem, amely a cég versenyképességét befolyásolja.
Szakmai honlapomon információt kap szakterületeimről.

Bízom benne, hamarosan Önt is ügyfeleim körében üdvözölhetem!


"Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apró mag számára, hogy azzá a virággá váljon, amivé fejlődni képes." ~ Thomas Gordon


A VERSENYELŐNY
talán egyetlen tartós forrása az ember, és tanulási, fejlődési képessége.

Az egyéni kompetenciák birtokában érhetők el a szervezeti célok.
A szellemi tőke a szervezet láthatatlan vagyona. anyagi-, szellemi-, kultúrális többletet, és ezzel versenyelőnyt jelent a vállalkozás, a társadalom számára.


„Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; .... „~ John Donne

To be a man is to be responsible. It is to feel, when setting one's stone, that one is contributing to the building of the world.
Embernek lenni pontosan annyit jelent, mint felelősnek lenni. Érezni, hogy a kővel, melyet lehelyez, a világot építi tovább. ~ Antoine de Saint-Exupéry


Jogi nyilatkozat
Törekszem a honlapomon megjelenő adatok és információk folyamatos frissítésére és pontosítására.
A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége, a hivatkozott jogszabályokkal együtt értelmezendő és a szakértő telefonos rövid segítő tájékoztatására szükség van (minden eset más), ha korrekt, pontos, konkrét válasz szeretne esetére, mert a jogszabályokat gyakran más jogszabályokkal együtt kell értelmezni, és tudni kell alkalmazni.

A honlap teljes tartalma Bernáthné Székely Julianna, rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértő tulajdona.
Hozzájárulok ahhoz, hogy a felhasználó a honlap tartalmát kizárólag személyes, nem kereskedelmi célra letöltse, de a tartalom módosítása vagy reprodukálása nem megengedett.
Ezért a tartalom bármely más célra történő másolása vagy használata tilos, mivel jogszabályokon alapuló közérthető tájékoztatás jelen tartalom, és az plágium, tartalom lopás lenne.
(Hivatkozás: 1999. évi LXXVI.tv.a szerzői jogokról)


Bernáthné Székely Julianna
rehabilitációs gazdasági menedzser, rehabilitációs jogi szakértő
+36-20-420-20-39 julia.bernath kukac gmail.com 

Effective Work Management

Egyéni vállalkozói nyilvántartási szám: 21515474